Foto: Dansgymnasiet
Kundcase

Vi är en krävande kund, det har vi fått höra förut.

Dela:

Dansgymnasiet Stockholm är en friskola vars huvudman är Vasiliou Education AB som består av syskonen Diana och Alexander. Deras vision är att skapa högkvalitativa verksamheter med bestående värden. Familjen Vasiliou har en gedigen erfarenhet av just detta och har tidigare lyckas väl med att starta och driva liknande verksamheter. Mellan 2007-2012 drev familjen Stockholms Idrottsgymnasium med stor framgång.

Vi var tvungna att starta ett dansgymnasium. Alexander Vasiliou, VD – Vasiliou Education AB

Efter vi lämnat Stockholms Idrottsgymnasium började vi undersöka vilken inriktning som saknades inom fysiskt aktivitet och kom fram att det var just dans så då var vi tvungna att starta ett dansgymnasium – säger Alexander och skrattar.

Vi letade lokal i cirka två år, det är inte så lätt att hitta lokaler för just utbildningsverksamhet med bra geografisk läge och goda kommunikationsvägar, alla fastighetsägare vill inte heller ha skolor, berättar Alexander och nämner bland annat momsproblematiken. Till slut fick vi kontakt med Kungsleden AB som kunde erbjuda en fusionering och total ombyggnation av två intilliggande lokaler i Kista.

Det blev en stor ombyggnation och det mesta stod fastighetsägaren för men inte lås och larm. Det fanns ett befintligt larm som var lite äldre och till viss del fanns lås, berättar Diana och tillägger att vid den tidpunkten visste vi inte exakt vad vi behövde så senare i processen förstod vi att detta behöver vi komplettera med själva. Så vi upparbetade en plan och tog fram underlag för att kunna begära in offerter. Det var mycket detaljer att sätta sig in i och förstå som beställare men till slut valde vi Axlås Solidlås berättar Alexander; för där fick vi vad vi ville till ett bra pris.

Axlås Solidlås hjälpte oss att modifiera lösningen så vi fick den funktionalitet vi behövde till ett pris som rymdes i vår budget, poängterar Alexander.

En stor del av vår budget lades på motorstyrda lås berättar Diana, och förklarar att utan dem hade vi själva fått låsa och låsa upp alla dörrar eftersom vi inte vill ha en vaktmästare på skolan. Och skulle vi glömma låsa upp en nödutgång på morgonen skulle det kunna få förödande konsekvenser och den risken ville vi utesluta helt. Det blev motorlås som är kopplade till vår belysning – en s.k. väsentlig funktion förklarar Diana.

Diana och Alexander Vasiliou
Diana Vasiliou och Alexander Vasiliou

Vi är en krävande kund, det har vi fått höra förut säger Alexander och ler. Jag hade en vision om att allt skulle vara så automatiserat som möjligt, som i det här fallet med att låsa och larma – och här har verkligen Axlås Solidlås lyssnat på våra önskemål och hjälpt oss uppnå en hög grad av automatisering inom ramen för vår budget.

Pappa Panagiotis som är rektor på skolan i ett uppstartsskede berättar att skolor generellt har ganska låg säkerhet, till exempel är många skolor helt öppna och det är bara att gå rakt in, för vem som helst, trots att det inte är en allmän plats. Vi kände att vi på något sätt ville passerskydda lokalen och Axlås Solidlås föreslog säkerhetssystemet ARX från Assa. Med hjälp av en tilldelad sifferkod tar sig eleverna in på skolan genom den låsta entrédörren och passerar där även en bemannad reception, betonar Panagiotis.

När vi kommer på morgonen tänds lokalerna upp och av larmas automatiskt, det är tidsinställt i ARX förklara Diana. Och detta kan vi styra över själva – vi kan enkelt förlänga öppettiderna vid behov. Systemet ARX går att komma åt via webben vilket är super för då kan vi till exempel öppna åt en hantverkare som behöver komma in i lokalen – när vi inte är på plats, väldigt smidigt betonar Diana. Axlås Solidlås driftar mjukvarutjänsten ARX åt oss så vi behöver inte tänka på det. Jag tycker vi har lyckats göra det så enkelt som möjligt för oss, alla våra anställda gör ingenting med larmet, dom slipper det helt och hållet, säger Alexander och nämner automatisering igen.

Vid uppstart av en helt ny verksamhet av detta slag, är det många leverantörer inblandade. Allt från möbler och IT, till läromedel och inte minst lås/larm. Det är väldigt vanligt att det blir felleveranser och att saker inte fungerar som det ska, men inte när det gällde Axlås Solidlås, som faktiskt levererade och driftsatte allt enligt överenskommelsen

Det har fungerat från dag ett, betonar Alexander.

Vi är en nyöppnad skola som visste ungefär vad vi ville ha men inte hur det skulle gå till och där har Axlås Solidlås hjälpt oss på bästa tänkbara sätt. Vi är en mycket nöjd kund säger Alexander och får medhåll från Diana och Panagiotis.

Tornberget
Meny